Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hembrännare gripen

Annons

Polisen i Malung har de senaste månaderna haft en omfattande spaning mot mannen. På torsdagseftermiddagen slog man till och gjorde en husrannsakan. Det visade sig vara vid exakt rätt tillfälle. Malungsbon höll som bäst på att bränna sprit i sin villa som är belägen i centrala Malung.

Polisen beslagtog åtta liter färdig sprit som förvarades i en dunk, 160 liter mäsk som fanns i flera dunkar liksom en hembränningsapparat och en del ingredienser som används vid sprittillverkning. Då polisen gjorde husrannsakan gick hembränningsapparaten för fullt.

Malungsbon är misstänkt för att inte bara ha tillverkat sprit utan också att han har sålt hembränd sprit. Under de förhör som hölls i går gjorde Malungsbon också vissa medgivanden som stärker polisens misstankar.

Sammanlagt var tre-fyra polismän från Malung med vid husrannsakan. Då polisen stegade in i villan kunde man se hembrännigsapparaten som var i full gång inne på en toalett.

-Vi misstänker att Malungsbon har sålt en hel del av sprit han tillverkat och vi utesluter heller inte att hembränd sprit kan ha hamnat hos ungdomar säger en polisman.

Eftersom Malungsbon vid förhör gjorde erkännande fanns det ingen anledning att anhålla mannen. Vid husrannsakan fanns det ytterligare personer i villan. Men ingen annan är misstänkt för något brott.

Det var för flera månader sedan som polisen i Malung första gången fick tips om att Malungsbon höll på med hembränning. Men det har tidigare inte funnits något läge att slå till förrän på torsdagseftermiddagen.

I övrigt är polisen i Malung mycket förtegen om omständigheterna kring det här avslöjandet men uppger att utredningen nu fortsätter.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons