Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helt hopplöst med apoteket

Annons

Hela Sverige skall leva heter det. Det är nödvändigt menar vi väl alla. Emellertid börjar det visa sig på en del områden att utvecklingen är på väg åt fel håll.

Ett par exempel: Lördagen den 3 april ringde jag till apoteket Örnen i Mora för att få veta deras öppettider. Jag kom till nummer 0771-45 04 50. Blev upplyst om att väntetiden var cirka sex minuter. Minuterna gick, under tiden fick jag upprepade gånger veta: Det är fortfarande kö, vi hjälper dig så fort vi kan. Efter tolv minuter fick jag veta hur länge apoteket hade öppet. Mina tankar under väntetiden hade rört sig om: Vad är den här ändringen bra för?

Ett par dagar tidigare hade jag ringt en vårdcentral om förnyande av ett recept. Vänligt bemötande och upplysning om att det säkerligen var klart att hämta på eftermiddagen. Ville senare förvissa mig om det och ringde til l apoteket. Kom till Uppsala. Efter diverse tryckande hit och dit på olika symboler och siffror fick jag det glädjande budskapet att jag kunde åka till apoteket i Mora och hämta medicinen.

Ett annat exempel:

En person boende i Nås hade många gånger fått ta del av apoteket i Vansbros fina service. Man kunde ringa till Vansbro och få sin medicin skickad till Konsum i Nås. Perfekt. Men nu är det änd-rat. Ringer man till apoteket i Vansbro kommer man till Kalmar, till någon central där. Men den här centralen har inga möjligheter att tillmötesgå önskemålet att få något skickat till Nås. Alltså, det gamla systemet var mycket bättre för kunden.

Detta och mycket annat inom det här området har gett mig anledning att till dem det vederbör ställa följande frågor:

Vem gynnas av de har föränd-ringarna?

För vilka innebär det en försämring?

Vad kostar det oss skattebetalare?

Är det förberedelser för en kommande nedläggning av de mindre apoteken som påbörjats? Jag har fått löfte om svar med det snaraste, något som jag med stort intresse ser fram emot.

Solveig Johansson, Vinäs och Landbobyn

Mer läsning

Annons