Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helpdesk till nya lokaler

Annons

Turerna kring var Helpdesk datasupport skulle hamna efter att kommunen sålt Inmac-lokalen har varit många. Ett av de första och hetaste objekten i kommunen var en flytt till det tidigare äldreboendet i Fridhem. Men det visade sig snart att det skulle vara ekonomiskt ogenomförbart.

Hyran var när socialförvaltningen disponerade lokalerna nästan 1 500 kronor per kvadratmeter och år. Skulle lokalerna byggas om för att passa Helpdesk skulle hyran hamna på runt 2 000 kronor. I dag betalar Helpdesk drygt 600 kronor per kvadrat och år i hyra.

Nya alternativ fördes fram på dagordning och det handlade bland annat om det som tidigare var Rubens möbler, ett hyreshus i Västansjö och slutligen tomma kontor vid Morgårdshammar AB.

Tämligen snabbt försvann hyreshuset i Västansjö från listan.

De två återstående alternativen har båda ansetts vara intressanta. Det som talar för den tidigare möbelaffären är läget på Kyrkogatan med utsikt mot Barken.

För övrigt kräver lokalerna en hel del investeringar för att anpassas till administrativa arbetsuppgifter.

- Den del är klar i Morgårdshammar eftersom det handlar om lokaler som sedan tidigare är kontor, säger Lennart Silfverin.

Han uppger att det mesta tyder på att Helpdesk väljer att flytta till Morgårdshammar. Där kommer de att disponera en våning i kontorshuset och den är på strax under 500 kvadratmeter.

- Dessutom har de option på ytterligare 180 kvadratmeter.

Det som återstår enligt Silfverin är att de formella besluten tas.

Kommunen kommer att hyra lokalen av Morgårdshammar AB och hyr ut den vidare till Helpdesk.

- Det är samma lösning som vi har sedan tidigare med de industrilokaler som vi hyrt.

Silfverin tror att om alla bitar faller på plats ska det kunna vara klart för Helpdesk att flytta in inom ett par månader.

- Morgårdshammar ska bara tömma lokalerna och så ska nödvändiga installationer göras.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons