Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helpdesk Datasupport lämnar Smedjebacken?

Annons

- Vi jobbar med att ta fram tre olika alternativ och i Smedjebacken är den lokal i Morgårdshammar som kommunen erbjudit kvar som ett alternativ, säger Arne Mårtensson, ägare till Helpdesk Datasupport.

Under förra hösten sålde kommunen den som byggnad som kallas Inmac-lokalen till Torbjörn Bengtsson och hans företag Pullman Scandinavian AB.

Bengtsson uppfattade det hela som att han ganska omgående skulle få disponera hela byggnaden för sin verksamhet, men Helpdesk Datasupport glömdes bort i hanteringen och befann sig plötsligt stå utan lokal.

Sedan dess har kommunen i en mer eller mindre långdragen process försökt skaffa en ersättningslokal.

Det ena efter andra förslaget har hamnat i papperskorgen, i de flesta fallen handlade det om att förslagen blivit för dyra.

Det som nu återstår är den del av Morgårdshammars AB:s kontor som är tomt. Där skulle Helpdesk Datasupport i första skedet kunna få 40 arbetsplatser. Ytterligare upp till 70 går att ordna, men det gör att lokalerna blir mycket trånga.

- Vi har gjort en beräkning på att vi skulle behöva cirka 75 platser och därmed är det i minsta laget i det förslag vi gått från Smedjebackens kommun, säger Arne Mårtensson.

Mårtensson poängterar att det inte bara handlar om att få plats med den tänkta verksamheten. Fler faktorer måste vägas in när det ska ske en flytt.

- Eftersom personalen är en oerhört viktig resurs för oss måste det finnas en rekryteringsbas av nya medarbetare, lokalerna måste vara representativa för kundbesök.

Ytterligare en faktor som Mårtensson framhåller som viktig är att lokalhyra är på en rimlig nivå. Han uppger att ett tak på 700 - 800 kronor per kvadratmeter och år är vad företaget kan tänka sig att betala.

- Förutom lokalen i Morgårdshammar tittar vi på ytterligare två alternativ, ett i Borlänge och ett i Ludvika.

Han vill dock inte uppge om något alternativ är mer intressant än något av de andra.

- Men hyran och läget i Ludvika är mycket tilltalande, säger Mårtensson.

Någon gång de närmaste veckorna kommer företagsledningen att besluta om vilket alternativ det slutligen blir.

- Vi kommer att presentera förslagen för personalen och dessutom visa de olika alternativen innan ett beslut tas, säger berättar Mårtensson.

Helpdesk Datasupport är uppsagt från Inmac-lokalen från och med 1 januari nästa år och då ska allt vara klart med flytten.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons