Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helmiljö tar över T & M:s kunder?

Annons

Heli Smedhag driver sedan 1 mars 2000 bolaget AB Helmiljö. Bolaget har tre fast anställda inklusive ägaren samt ett antal tim-anställda.

2001 omsatte bolaget 847 776 kronor och rörelseresultatet var 63 151 kronor.

- Hittills har det gått bra. Jag är nöjd, säger Heli Smedhag.

Ända sedan 80-talet har hon varit verksam i städbranschen. Först i många år som anställd men på senare år som företagare.

I fredags träffade Heli Smedhag en uppgörelse med advokat-firman Sylwan och Fenger-Krog som förvaltar T & M Internationals konkursbo.

Uppgörelsen innebär att AB Helmiljö får möjlighet att överta flertalet av de städuppdrag som konkursbolaget tidigare haft. Enligt konkursförvaltaren Per Råström handlar det om 10-20 mindre kunder. Undantagen är Spendrups bryggeri i Grängesberg som redan anlitat ett annat städföretag samt Säfsen Resort.

- I Säfsen kommer T & M:s personal att sköta städningen april månad ut, det vill säga fram till att skidsäsongen är över, säger Per Råström.

Christer Rosén, vd för Säfsen Resort, betonar att det direkt från den 1 maj måste vara klart med en ny städorganisation. Detta eftersom Säfsenanläggningen är öppen året runt.

- Antingen så handlar vi upp städtjänsterna eller så får vi sköta det i egen regi, säger Rosén som mer eller mindre förutsätter att den städpersonal som arbetar vid Säfsen i dag får fortsätta.

- Det är duktig personal som har gjort ett bra jobb hittills, betonar han.

Beträffande de mindre kunderna är avsikten att AB Helmiljö tar över från den 31 mars. Förutsättningen är givetvis att kunderna inte har några invändningar mot att teckna avtal med Heli Smedhags företag.

Heli Smedhag vet ännu inte hur många av T & M:s gamla kunder hon får överta. Men får hon kontrakt med flertalet av dessa kunder är det möjligt att hon också kommer att erbjuda vissa an-ställda hos T & M arbete i AB Helmiljö.

- Men för mig är det också viktigt att försöka ordna med fasta jobb åt mina timanställda, framhåller hon.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons