Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hells Angels försöker få fotfäste i Ludvika?

Annons

- Det har inget med motorcykelåkande att göra, det är brottsorganisationer, säger en poliskälla till tidningen.

Polisen har hög beredskap för att hantera kriminella mc-klubbar som Hells Angels, Bandidos och deras "hang around"-klubbar.

- Det är minst av allt mc, det är frågan om grov och organiserad kriminalitet man ägnar sig åt. Allt som man kan tjäna pengar på, säger en polis i Dalarnas mc-grupp. Han berättar att en rapport kallad Monitorrapporten visar att Hells Angels utbrett sig med 41 procent på fem år, expansionen är större än de flesta tillväxtföretag, och helt uppbyggd på organiserad brottslighet.

Hells Angels känner inga gränser.

I Västerbergslagen har misstankarna de senaste dagarna stärkts och gäller ett upplägg liknande det i Garpenberg där Hells Angels via bulvaner, ett par ostraffade kvinnor från Finland men knutna till Hells Angels, kunde köpa en stor fastighet med sju obebodda byggnader. Det första som hände var att de slog upp ett stort industristaket runt hela området men polisen satte in motmedel och störde. Kommunen såg dock till att snabbt realisera ett vägprojekt.

Dalapolisen har kontaktat polis och säkerhetspolis i ett nordiskt grannland för att kartlägga de misstänkta bulvanerna och kopplingarna till Hells Angels.

Mer läsning

Annons