Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helldin hedrad på c-årsmötet

Annons

Falu centeravdelning har haft årsmöte på Järlindens gård med runt 15 medlemmar närvarande. Mötet inleddes med en tyst minut för Bertil Helldin.

Inbjuden gäst var Solveig Regnander från Kvinnojouren i Falun. Solveig menade att våld mot kvinnor i många fall bottnar i en syn på kvinnor som mindre värd än mannen. Slutsatsen av detta är att det är oerhört viktigt att arbeta med grundläggande attityder samt att arbetet med jämställdhet är oerhört viktigt.

Ämnet väckte en livlig debatt bland åhörarna vilket ordföranden Anna Hägglund nöjt konstaterade.

Årsmötesförhandlingarna, ledda av Dan Westerberg, visade att år 2003 varit ett aktivt år för Faluavdelningen, inte minst mot bakgrund av att centern sitter med i en ny majoritet i kommunen.

Anna Hägglund omvaldes som ordförande i avdelningen. Efter avgående ledamoten Lena Jönsson invaldes Ingela Vestlund som ny ledamot. I övrigt var det omval vilket innebär att även Börje Grönros, Ingemar Olsson, Bo Larsson samt Carina Wikman finns med i styrelsen.

Mötet hade att ta ställning till en motion av Anna Hägglund om kraftbolagens bristande investeringar och underhåll av elnäten. Det föreslogs att centerpartiet borde driva frågan för att få ändrad lagstiftning som innebär att man kan ställa större krav på nätbolag-en. Motionen bifölls.

Mer läsning

Annons