Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellbergs ättlingar i den tredje stora släktträffen

Annons

Under lördagseftermiddagen träffades 92 av totalt 122 barn, barnbarn och barnbarnsbarn i en trivsam släktträff i Folkets hus i Hörks hage.

- Det här är verkligen roligt för oss alla, underströk Vanja Andersson, ett av sju barn till makarna Hellberg i Gräsberg.

Det hela började när paret Hellberg delade ut 25 obligationer till lika många barnbarn. Då bestämdes att vinsten från dessa skulle läggas i en pott för just återkommande släktträffar.

- I år har det blivit runt 10 000 kronor i vinst och det är för dessa pengar som vi nu kan arrangera våra träffar, berättar Vanja Andersson.

Pengarna räcker för lokalhyran, dansmusik, kaffe med dopp och korvgrillning samt priser till tipspromenaden.

- Detta var tredje gången som vi strålade samman. Premiären var redan 1980 och då var våra föräldrar med och roade sig. Sedan fortsatte vi 1994.

Med tio års mellanrum är det sagt att den här trevliga traditionen ska fortsätta. Med andra ord är det dags igen år 2014.

Större delen av släkten är boende i Ludvika och Grängesberg men det kom även grenar från Östersund och Göteborg till lördagens begivenhet.

Äldst i församlingen var Doris Karlson, ett av de sju av åtta barn till Kalle och Viola Hellberg som är i livet. Sex av de sju fanns med i Hörks hage. Doris är för övrigt endast 67 år ung medan minstingen Amie Hellberg endast nått upp till nio månader.

De båda kommer säkerligen att träffas igen 2014.

Dansen fortsatte fram till småtimmarna och alla hade roligt gammal som ung inför porträtten av Kalle och Viola hängande i lokalen. Utan deras initiativ hade sammankomsten aldrig blivit verklighet.

Att sensommarnatten var ljum och behaglig förstärkte ytterligare banden i den stora släkten.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons