Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helkväll med Ewert Ljusberg i visans tecken

/

Annons

På torsdag gästar trubaduren och vissångaren Ewert Ljusberg Rättvik och Kulturhuset. Vid sin sida har han norske kollegan Yngve Kristiansen.

– En oerhört stark konstellation. När visan mår som bäst, säger vännen Sid Jansson.

Torsdagskvällen i Rättvik går i visans tecken. Mycket tack vare Rättviks egen visnestor Sid Jansson har Kulturhuset i Rättvik ordnat så att Ewert Ljusberg och Yngve Kristiansen gästar bygden.

– Jag har känt Ewert sedan 1967. Styrkan med honom är hans troliga bredd. Han kan vara allt från lyrisk till frustande burlesk. Han är en strålande imitatör och karikatör. Han kan vara mer Åkerström än Åkerström, säger Sid.

Med på scen kommer den norske trubaduren Yngve Kristiansen.

– Vi "upptäckte" honom för tre år sedan på festival i Skagen, Danmark. Det är inte ofta jag och Ewert reagerar numera. Men då gjorde vi det. Han tolkade Bellman så bra att vi båda tände till. Sedan dess har Ewert och han kamperat ihop vid flera tillfällen. Yngve är också en fantastisk tolkare av exempelvis Dan Andersson.

Förköp av biljetter kan göras vid Kulturhuset.

– Det blir en helkväll helt i visans tecken. Bland annat kommer okänt material av Vreeswijk framföras. Det är textmaterial som jag haft i min ägo - som jag låtit Yngve tonsätta. Det tillåter jag inte vem som helst att göra, säger Sid Jansson.

Mer läsning

Annons