Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helkväll för drogfria på bortaplan

Annons

Sista dagen på skolåret firas med en resa till Furuvik.

Med artister, disko och åkband lockas unga till drogfri avslutning för högstadiet. I parken samlas cirka 4 000 unga.

- Det är häftigt att se feststämningen där. Och alla är nyktra, säger Beate Erichsen.

De har hittat rätt arrangemang för att locka ungdomar till en skolavslutning fri från droger. Elever från Vasa-, Jonsbo-, Olympica-, Anna -, och Fyrklöverskolorna är välkomna att åka med till Furuvik.

I år sammanfaller Furuviksresan mest datumet för skolavslutningen, onsdagen den 14 juni. Både Beate Erichsen och Jan "Joppen" Olsson på Hedemora kommun tror att det ger en mer drogfri avslutning.

-Vi kan stanna tills det är slut, förra året fick vi åka tidigare. Jag hoppas också att föräldrarna hämtar sina ungdomar när bussarna kommer tillbaks på natten, säger Jan Olsson.

Anmälningstiden går ut den sista mars och de senaste dagarna har det varit många samtal till arrangörernas telefoner. Det är inte klart vilka artister som kommer men det satsas på kända namn.

Föräldrar är också välkomna att följa med, gratis. Det är bara att kontakta Beate Erichsen eller Jan Olsson.

I en färsk enkät gjord bland högstadieungdomar, Luppen, har 61,2 procent av ungdomarna svarat att de "aldrig druckit under det senaste halvåret".

- Vi har en rejäl grupp att arbeta med, säger Jan Olsson.

Förra året fick fler bussar ordnas i sista minuten. Deltagarna blev dubbelt så många som beräknat, över 300. Priset är därför höjt med en 50-lapp jämfört med i fjol för att klara busskostnaderna.

KARIN PAULSSON

Mer läsning

Annons