Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helig ko utan ansvar

Annons

Var tionde minut dygnet runt dundrar en timmerbil förbi vårt hus. Förutom timmerbilarna har vi alla andra lastbilar som trafikerar sträckan Svärdsjö-Gävle. Ibland kommer de fullastade från båda håll och då undrar man om de inte kunde byta timmer genom ett enkelt telefonsamtal. Inga begränsningar finns, all trafik, är tillåten när som helst.

Det är hastighetsbegränsat till 70 kilometer i timmen men en nedförsbacke gör att snittfarten ligger på minst 100. Här bor och lever vi. Vart ska vi ta vägen med barnvagn, cykel, barn, hund, häst och får?

Försvinn och skyll dig själv att du bor där tycks de tycka de som kör. Vi bor på landet och borde ha rätten på vår sida.

Nej, säg stopp! Inför begränsningar för yrkestrafiken, låt skogsbolagen betala, avsätt vissa vägar, vissa tider till dessa dödsmaskiner. Gör transport med tåg lönsam och använd det. Även transport på väg kostar. Det kostar oskyldiga människors obehag och till och med liv då trötta förare råkar komma för nära. Vårt vägnät genom småbyar och mindre samhällen är inte anpassat för dagens yrkestrafik. Hur har ni tänkt er framtiden? Jag bara frågar. Sluta skydda er heliga ko och ta det ansvar som krävs.

MIA

Mer läsning

Annons