Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helgrusning i vasaloppsspåren

Annons

Under helgen var det näst intill fullt i skidspåren från Hemus och norrut.

- Det krävs nästan trängselavgift, skojade Lars Erik Larsson och Hans Törnberg som tidningen mötte i Eldris.

Ett tillskott av åkare i spåren under helgen kom genom forne Vasaloppssegraren Staffan Larssons satsning på att intressera motionärer att träna för Vasaloppet.

Under lördagen och söndagen bussades skidåkare ut i spåret.

- Jag hade 35-40 åkare med mig i bussarna båda dagarna. De kunde välja på vilken plats de ville gå av bussen för skidtur tillbaka med Oxberg som nordligaste avstigning.

Staffan påpepkar att de som fanns med bussen var deltagare både från hans satsning Wasa weekend, där skidåkning kan kombineras med weekendpaket med mat och logi, och vanliga motionärer.

Deltagarna i Staffans grupp har hemvister som Stockholm, Uppsala, Sundsvall, Göteborg, Småland och Skåne.

Trion från Skåne, Christian och Ingegerd Trulsson samt Ingela Persson, var i Mora för att lära sig åka skidor. Trion ska delta i Kort- respektive Tjejvasan.

Med i samlingen fanns även två bröder från Kungsbacka, Bengt-Åke och Fredrik Berg, som via auktion, med 2 700 kronor i behållning till projektet Snöbollen, fick en helg i Mora.

Under trettonhelgen öppnades även serveringerna vid kontrollerna i Eldris och Hökberg samt i Norra Garberg, där fäbodrundan finns som alternativ.

Till serveringen i Eldris, som är ett samarrangemang med Selja-Långlets IK, bygdegårdsföreningen och Selja-Långlets ungdomsgård, kom 40 gäster första dagen.

När tidningen besökte stället under lördagen, var det Ulrika Karlsson och Berit Hållås som skötte serveringen. På menyn står kaffe, choklad, te och bullar. Serveringen håller öppet under helgerna fram till den 19 februari.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons