Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helgjuten artistskara i Skinnarspelets kyrkokonsert

Annons

Det var nästan fullsatt i Lima kyrka vid Skinnarspelets kyrkokonsert. Ett nytt inslag för året var att Malungs kyrkokör medverkade och gjorde det med mersmak. Körsången ger en speciell stämning i kyrkan.

- Och jag är verkligen imponerad av kören. Den skulle jag gärna vilja jobba mer med, säger sångerskan Lena Ericsson som tillsammans med kören sjöng Malungs brudmarsch.

Det var kören, under ledning av Maria Granlund, som fick äran att inleda den fina konserten.

Sedan avlöste artisterna varandra: Skinnarspelsorkestern med namnkunniga och erkända musiker som Rune Gustafsson, Johan Hörlin, Bo Stief, Aage Tanggaard och kapellmästaren Kjell Öhman, Orsas multispeleman Kalle Moraeus och från Lima utflyttade sångfågeln Elisabeth Torolphi samt Skinnarspelets båda sångstjärnor Lena Ericsson och Janne Åström.

Konserten blev en riktig högtidsstund för musikälskare, speciellt för dem som gillar folkmusik, visor och litet jazziga influenser.

Som traditionen bjuder så avslutades musikstunden med allsång i psalmen En vänlig grönskas rika dräkt och finalen var Lena Ericssons speciella paradnummer Amazing grace, i en litet annorlunda tolkning.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons