Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helene Lis ångrar inte kritiken mot Roger Stål

Annons

Bibliotekschefen i Ludvika, Helene Lis, 38, tillsände i förra veckan ett brev till kommunalrådet Roger Stål, ett brev som innehöll skarp kritik med anledning av den kommunala foldern "Framtidsutsikter" som nyligen delats ut till hushållen i kommunen.

Helene Lis sade sig vara såväl förvånad och inte minst besviken att inte orden folkbibliotek eller skolbibliotek nämnts vid ett enda tillfälle i den aktuella foldern.

- Självklart måste jag i egenskap av biblitotekschef bli mycket besviken över detta.

- Dessutom är det än mer förvånande att inte kommunledningen på ett bättre sätt utnyttjar den good-will som biblioteket i Ludvika har spritt runt sig på senare år.

- Ludvikas siffror har år efter år legat i topp i hela landet vad gäller antalet utlåningar.

Under den vecka som nu har passerat, sedan Helene Lis skrev sitt brev till Roger Stål, har parterna inte haft kontakt med varandra.

Kan det inte vara läge att " rensa luften" och reda ut eventuella missförstånd i frågan?

- Det är möjligt att vi ringt om varandra. Jag har varit mycket upptagen de senaste dagarna. Vill Stål ringa så får han gärna göra det.

När Helene Lis får frågan om hon är på väg att lämna sitt jobb i Ludvika, efter endast ett års tjänstgöring som chef, svarar hon:

- Jag har inga som helst planer på detta. Nyligen köpte jag en insatslägenhet i Ludvika. Jag vet självklart inte om kommunen funderar att slänga ut mig

- Men ännu så länge har jag inte hört något om detta, förklarar bibliotekschefen.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons