Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helenas dröm blir verklighet i byns bönhus

Annons

Både Helena och säljaren Elis Ström är mer än nöjda.

Församlingsföreståndaren Elis, snart 80 år, slipper ansvaret för fastigheten och nya fastighets-ägaren Helena får ett hem som knappast någon annan har maken till.

Tidningen berättade för några veckor sedan att Gagnefs missionsförsamlings fyra återstående medlemmar inte längre orkade med att sköta den 300 kvadratmeter stora byggnaden och såg sig tvingade att sälja.

Helena och hennes familj, som förutom Helena själv består av maken Jonas och barnen Edvin, 17 år, Matilda, 14 år och Julia, åtta år, nappade omgående. Nu har familjen fått klart med alla formaliteter och tagit över fastigheten.

Elis är glad och lättad:

- Bättre lösning än så här kunde det inte bli. Vill vi någon gång ibland hålla ett möte i kyrksalen, så går det bra. Annars har vi tänkt att fortsätta i hemmen med syföreningsmöten och andra sammankomster, säger han.

Forsbergs har lovat att behålla själva kyrksalen i det skick den är. Eftersom det är en musicerande familj som flyttar in i Röda bönhuset, passar det bra att kunna använda stora salen för det egna spelandet. Bostadsyta finns det ju ändå så det räcker.

Forsbergs har även tänkt sig att hyra ut kyrksalen för olika sammankomster och konserter.

Huset är sålt som det står, med inventarier och allt. Ljusstakar, altare, altartavla, bänkar och allt annat som hör till en bönesal finns kvar i det som blir till ett minst sagt ovanligt hem för familjen som nu flyttar från ett

villaområde i Surahammar till ett bönhus i den ena änden av Kärleksstigen i Gagnef.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons