Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helena strålar i kapp med de äldre på Ängsgården

Annons

Country-musiken skrålar hög när vi besöker stora salen på servicehuset Ängsgården där 20-talet äldre har bänkat sig för förmiddagskaffe.

Det är "DJ" Bror Eriksson som sköter CD-spelaren och håller hårt i fodralen till både Roland Cedermark och Kjell Thiger. Sweet Country spelas för tillfället.

Dagen till ära serveras bakelse till kaffet och det med anledning av 90-årige Fritz Nordqvist. Hur är det att fylla 90?

- Det är som vanligt tycker jag....

- Särskilt personalen är suverän, säger Fritz vidare och berömmer Ängsgården där han bott åtskilliga år.

"Dom är lite sega i serveringen idag". En man vid namn Bertil skämtar och får gruppen av damer att skratta ljudligt.

Solstrålen Helena rusar fram med serveringsvagnen och försöker att tillfredsställa behovet av bakelser, servetter, spillda droppar och påtår. I höst börjar Helena som bor på Högberget sitt tredje år på naturvetenskapliga programmet.

- Jag vill bli läkare. Det har aldrig funnits något annat tänkbart alternativ. Därför är det här en bra erfarenhet, säger hon.

Som solstråle befinner hon sig på Ängsgården i tre veckor mellan 08.30 till 15.00 på vardagarna.

- Jag trivs jättebra. Jag brukar duka, servera kaffe, spela bingo. Men viktigast är att de får komma ut. Om vädret tillåter blir det promenad, säger Helena.

- I tisdags var vi en tio personer här från Ängsgården som var till församlingsgården och drack kaffe. Det är trevligt för dem med en annan miljö bara.

På fredag kommer veckans höjdpunkt för de boende på Ängsgården. Då kommer nämligen Helena och två kompisar att spela tvärflöjt - snacka om extra solglans i vardagen!

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons