Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hela byn skakade

Annons

Strax före klockan 20 på onsdagskvällen hördes en kraftig smäll som väckte hela Idkerberget. Flera personer ringde och rapporterade till polisen att smällen kommit från gruvområdet. Där finns sedan tidigare underjordiska hål. Men polisen tvivlar på att ett ras kan vara orsaken.

- Det var en kraftig explosion, säger Helen Gunnarsson, stationsbefäl för polisen i Borlänge.

- Man kan aldrig vara säker, men det är ytterst tveksamt om det var ett ras, säger hon.

Vid vägen samlades fyra hundpatruller, två från Mora och två från Borlänge. Men ingen visste exakt var explosionen skett.

Människorna som bor i området försökte också finna platsen. Men inte heller de kunde säga varifrån smällen kommit. Det enda de med säkerhet visste var att smällen fått hela byn att skaka.

Enligt uppgifter från polisen hade några personer ringt in och berättat att hela hus skakat och att tavlorna åkt av från väggar.

Det bekräftas också av Ingela Arvidsson som bor närmare en kilometer från gruvområdet.

- Hela huset skakade och bokhyllorna vibrerade. Det här är väldigt otäckt, säger hon.

Polisen letade, men vid halv tio-tiden kallades de tillbaka eftersom inget spår kunde hittas. Ingen hade heller rapporterats som skadad.

- Vi har tittat i området och gjort vad vi kan, säger Bo Eriksson, vakthavande befäl på länskommunikationscentralen, LKC.

Letar ni vidare i morgon?

- Vi kommer inte att kolla upp området mer om inte någon kommer med uppgifter som tyder på att det finns en explosionsplats, säger Bo Eriksson.

DIAMANT SALIHU

Mer läsning

Annons