Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hela byn firade Ingvar

Annons

Hedlund är nämligen inte mannen som vill göra väsen av sig. Han trivs bäst när livet går sin gilla gång hemma på gården tillsammans med sina kära katter.

När tidningens familjeredaktör tidigare i veckan ringde och ville göra ett hembesök för intervju avböjde han nämligen vänligt men bestämt.

Men byfolket och vännerna från olika håll vägrade ge upp. För dem var det en självklarhet att denne den yngste av bröderna Hedlund skulle firas ordentligt när han fyllde jämna år.

Bygdegillet rustade till fest och vid 14.00-tiden på söndagen hade ett 40-tal personer, stora och små, samlats i bystugan tillsammans med jubilaren.

Vid honnörsbordet, dagen till ära prytt med en stor bukett frodiga vårblommor, satt Ingvar tillsammans med storebror Gunnar.

Efter välkomstord av sekreteraren Els-Marie Hörk-Karlsson var det dags för stor fest på kaffe, dricka och massor av smörgåstårta. Stämningen var mycket uppsluppen. Det var verkligen en bemärkelsens dag i det idylliska Skattlösberg och under eftermiddagens lopp blev det mycket "språka" av i församlingen.

- Jag har ju ett kattkollektiv hemma på gården så jag har ständig kattjour, berättade Hedlund som låter förstå att han aldrig har tråkigt.

- Jag vet inte hur många de är. Jag har ju inte gått på högskolan så jag kan räkna in dem alla, fortsatte han med ett flin.

- Men jag lär språka med alla varje dag. De är ju olika personligheter och det gäller att ha en dialog med alla så att ingen blir missnöjd...

I övrigt berättar den nyblivne 70-åringen att han är mycket intresserad av flyg från veteranplan till Jas Gripen.

- Förr i tiden när Ljungbyhedsflottiljen brukade vara i Grangärde var jag en ständig gäst. När jag gick i skolan i Sunnansjö brukade vi gå över Bysjöns is för att titta på planen och flygningarna.

För övrigt påminner han om sitt stora intresse för cykling. Emellanåt gör han också en del längre turer, senast till Smedjebacken och Borlänge och åter med uppehåll vid kaffestugan i Långsjön för att hälsa på ställets berömda katt.

70-åringen fick många presenter, bland annat en cykelbelysning med batteri, en jacka, värmande underställ, choklad och rejält med falukorv.

- Cykelbelysningen ger vi inte för att vi vill vara taskiga. Vi ger den med hjärtat eftersom vi är rädda om Ingvar.

- Vi vill att han ska synas ute i trafiken, säger Yngve Thorné, en av festfixarna.

För underhållningen svarade de i musiksammanhang välkända tvillingbröderna Karl-Olof och Jan-Erik Karlsson.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons