Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hektiska veckor för fiskevännerna

Annons

SM i pimpelfiske hålls i slutet av mars med FK Skinnkroken i Malung som arrangör och det kommer att bli ett rekorddeltagande. Det tävlas under två dagar. De individuella tävlingarna på lördagen har samlat 626 startande och på söndagen deltar 24 distrikt i landet i lagtävlingen. Tävlingsplats bägge dagarna blir Kappsjön i Malung och totalt kommer det att göras 1 218 starter.

- Under lördagen använder vi oss av västra delen av Kappsjösystemet och på söndagen den östra delen. Och det kommer att dras upp mycket fisk ur sjön. Man räknar med att det kan handla om ett par ton och det skulle betyda cirka 100 000 abborrar. Men nu behöver ingen vara orolig för att detta ska göra slut på fisket i sjön. Det kommer i stället på sikt att bli ett bättre fiske med större fiskar säger Göran Halvarsson.

Men redan till helgen är det genrep inför SM då Skinnarnappet arrangeras i Kappsjön. Som mest har man haft 491 deltagare i Skinnarnappet (1991) och även om man kanske inte tror på rekorddeltagande så hoppas Skinnkroken att det i alla fall kommer minst 300 deltagare.

- Det här är också sista chansen för dem som ska vara med i SM att pröva på fiskelyckan i Kappsjön, säger Göran Halvarsson. Efter Skinnarnappet får SM-deltagarna inte fiska i Kappsjön innan SM hålls. Sådana är reglerna.

När SM-tävlingarna i pimpelfiske avgörs helgen 22-23 mars kommer man också att ha "sidotävlingar" för de som är med sina anhöriga men som inte deltar i SM-tävlingarna. Vilket betyder att det parallellt med SM-tävlingarna också är tävlingar för övriga. Räkna med att det kommer att bli ganska trångt på Kappsjön denna helg.

- Vi har sex stora arrangemang under våren och det kommer att kräva stora insatser av vår funktionärsstab men vi ser fram mot arrangemangen som gör att det blir en av de mest hektiska perioder i klubbens historia, säger Göran Halvarsson.

Vårens arrangemang avslutas med att FK Skinnkroken i Malung arrangerar DM i pimpelfiske och det sker lördagen den 29 mars och då har man förlagt tävlingen till Rönnhällsjön väster om Malungsfors.

Det blir verkligen en fiskeintensiv vår i Malung.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons