Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heja Malung - norrmänen är på intåg!

Annons

Framförallt är det Dansbandsveckan och Skinnarspelet i Malung samt Speldosa i Sälen som man marknadsfört hos norrmännen.

- Jag har under de här åren sett att intresset för Malung som kommun stadigt har ökat bland norrmännen och vi har fått en enorm respons från norrmännen när vi salufört de här arrangemangen, säger turistchefen Lars Bälter i Malung.

Malung turism hade en monter under mässan som var bemannad under fyra dagar . Från Malung fanns, förutom turistchefen, Lars Bälter också Evert Ryen som håller i Midsommarloppet i Malung samt Lotta Kihlström som arbetar vid turistbyrån i Malung.

- Vi hade också norsk hjälp i montern under vissa tider då basisten Hans Olov Tröen som spelar i norska dansbandet Daenselaget hjälpte till att ge oss reklam, säger Lars Bälter. Det visar att Dansbandsveckan har fått fullt genomslag i Norge.

- En stor del av de besökare som finns i Malung under Dansbandsveckan är norrmän. De har blivit fler och fler för varje år och med tanke på att man får mycket för pengarna i Sverige om man kommer från Norge räknar vi med en invasion av norrmän till sommaren till Malung, säger Lars Bälter.

Under mässbesöket i Oslo var Malungstrion också gäster hos den svenske ambassadören Magnus Wahlkvist i dennes residens.

Den här mässan drar cirka 50 000 besökare under de fyra dagarna och det är minst ett tusental utställare. Från Malungs kommun fanns, förutom turistbolaget, också skidanläggningarna i Stöten och Tandådalen bara för att nämna några.

- Men jag är ändock förvånad över att inte fler tar tillfället att marknadsföra sig på den här mässan med tanke på att norrmänen är den största utländska marknaden för Sverige, säger turistchefen Lars Bälter.

Under inledningen av den här mässan som heter "Reiseliv" var den öppen för branschfolk medan den under andra halvan var öppen för allmänheten.

Och Malungstrion ser årets Norgemässa som den bästa hittills.

- Aldrig har vi varit så uppmärksammade och kända som den här gången, avslutar en nöjd Lars Bälter.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons