Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heidi och Robert - NLT:s brudpar

Annons

Det märkliga är att de växt upp och bott på samma ställe utan att ses. Som för så många andra var det parken i Söderbärke som förde dem samman.

- Jag var där i en båt med några kompisar. Tillsammans med en av killarna gick jag upp till parken för att kolla, berättar den blivande brudgummen.

- Vid ett bord satt två tjejer ensamma så vi gick dit.

En av tjejerna var, just det, den blivande bruden. Det pratades en del, men så mycket mer blev det inte. Egentligen inget alls.

Paret skiljdes, men något hade uppenbarligen hänt. Ingen kunde släppa tanken på den andre. En kort tid därefter grep ödet in. De fick inte bara samma arbetsgivare, de hamnade dessutom på samma avdelning.

- Han skickade lite oskyldiga sms i början, avslöjar Heidi.

Det stod inte på förrän telefonen ersattes av direktkontakt. I dag bor de tillsammans, har hus, bil och dottern Michelle, elva månader.

- Hon kommer eventuellt att vara brudnäbb om det går rent praktiskt.

Det här med bröllop har inte riktigt varit Roberts melodi medan Heidi hela tiden har vurmat för ett riktigt sagobröllop med massor av gäster.

Men så en dag kom det återbäring på skatten. Robert bestämde i all hemlighet att nu var det dags. Han lånade en guldring, köpte en ros, gick hem, ställde sig på knä framför Heidi och friade.

Hon blev så häpen att hon först sa "Nää...", men efter att ha fått tankarna på plats blev det förstås ett ja. Därför rustas det till bröllop i Norrbärke kyrka den 8 juni, Pingstdagen, kl 14 med 106 inbjudna gäster som vittnen.

- Fast tio har lämnat återbud så det blir "bara" 96...

Därefter väntar mat i sädesmagasinet. Brudparet drar sedan vidare till Ulfshyttans värdhus där de ligger över.

En bröllopspresent är redan klar - den som de ger varann. Det blir en husvagn som de tänker stationera i Gladtjärn.

- Med tanke på Michelle är det bra att ha någonstans att åka som inte ligger för långt borta.

Men innan dess väntar den dag de aldrig kommer att glömma. De kommer dessutom att punktbevakas av NLT så det blir mer av Heidi Wallenius, 24, och Robert Göransson, 32, i spalterna.

Mer läsning

Annons