Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedersmedalj till Margareta

Annons

- Det kändes roligt och överraskande. Jag hade inte alls tänkt i de banorna.

I ett tiotal år var hon medlem i styrelsen för Hedemora gymnastiksällskap. Hon hjälpte till vid avslutningar och var funktionär vid gymnastiktävlingar. Och i nära 20 år har hon varit ledare för vattengymnastik. Fortfarande leder hon två grupper varje vecka i Vasahallen.

- Jag kan inte släppa dem. Det är en positiv stämning och jag får så mycket tillbaka.

Träningsgrupperna består av 20 till 30 personer, mest pensionärer. Ett vanligt motionspass varar en halvtimme. Ledaren står på bassängkanten och visar rörelserna och ibland känner Margareta Östlund att hon hellre skulle vilja vara med nere i vattnet.

- Men det är svårt att få tag på ledare. Och så säger de som tränar: vad bra det kändes med träningen, du får inte sluta som ledare.

Hon kom till Hedemora 1970 från Sollefteå och började träna gymnastik för att övergå till vattengymnastik på 80-talet. Sedan 1987 har hon varit ledare.

Hon är också pensionerad sjuksköterska, fast hon efterfrågas än och arbetar emellanåt som kommunsköterska nattetid. Hon tycker om att läsa, promenera och passa det yngsta av sina elva barnbarn, ett och ett halvt år gamla Moa.

JOHAN SEGER

Mer läsning

Annons