Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedemoramän dömda för stölder och inbrott

Annons

Tre män 21, 22, och 23 år gamla från Hedemora har dömts till fängelse för en lång rad brott.

23-åringen dömdes till det längsta straffet, två års fängelse, eftersom han av tingsrätten ansågs varit pådrivaren vid ett butiksrån i Emmaboda.

Det var tre mycket brottsbelastade män som i åtalades i Kalmar tingsrätt. Anledningen till att rättegången hölls där var att alla tre misstänktes vara inblandade i butiksrånet. Men i domen var det enbart 23-åringen som dömdes för brottet.

De båda kompisarna delaktighet ansåg tingsrätten att åklagaren inte lyckades bevisa. Tingsrätten i Kalmar fällde dock alla tre för en lång rad inbrott och skadegörelse.

20-åringen dömdes till sex månaders fängelse för olovlig körning, våldsamt motstånd, hot mot tjänsteman, bilstöld och stöld. 21-åringen dömdes till fyra månaders fängelse för flera stölder.

Tingsrätten anser att alla tre tillsammans planerat och genomfört inbrott och stölder i Hedemora, Hofors, Långshyttan och Emmaboda.

I Långshyttan dömdes männen för att ha gjort sig skyldiga till ett inbrott i Brukshistoriska föreningens lokaler där godis och pengar stals. Stulna smycken, en cd-spelare från andra inbrott har nu återlämnats till sina ägare.

Dessutom kräver ett företag i Hofors att få 60 000 kronor i ersättning för förstörd, men också stulen egendom.

Två av männen, 20-åringen och 23-åringen, döms också att betala 7 000 kronor till en företagare som i våras drabbades av deras framfart då de slog sönder två skyltfönster i centrala Hedemora. En glaskrossning som genomfördes efter ett restaurangbesök.

Mer läsning

Annons