Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedemoracenters tystnad talar för sig själv Hedemora kommun vägrade att hjälpa Byggnads

Annons

Jag har läst Allan Mattsons insändare, riktad till Ove Ahlider, centerns ordförande i Hedemora, angående deras inställning till kollektivavtalet.

Eftersom herr Ahlinder inte vill svara så ska jag berätta för er Hedemorabor vad centern och moderaterna här i Hedemora har för inställning till kollektivavtalet.

Till kommunstyrelsens au den 8 februari 2005 hade Byggnads Dalarna gjort en framställning om att de ville teckna avtal med kommunen om information vid anlitande av underleverantörer.

Syftet med tecknandet av ett sådant avtal var att det inom byggbranschen ska vara konkurrens på lika villkor och att samtliga företag ska ha kollektivavtal med sina anställda.

Detta för att undvika en konflikt liknande den i Vaxholm under hösten 2004. Genom kontroll och information kan de oseriösa företagen som skadar marknaden sållas bort på ett tidigt stadium.

Vi socialdemokrater ville bifalla denna framställning, vilken inte hade varit till för stort besvär för våra tjänstemän att bistå Byggnads med dessa uppgifter.

Centerpartiets Gun Drugge och Ove Ahlinder samt moderaternas Melker Andersson avslog begäran.

Detta visar tydligt deras inställning till kollektivavtal och arbetsrätten. Här öppnas dörrar för att det inom Hedemora kommun kan utföras arbete av utrikiska oseriösa företagare.

Vad anser våra lokala och seriösa entreprenörer om detta?

Värna vår arbetsrätt och rösta efter detta 2006.

JAN STAGENMARK

Mer läsning

Annons