Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedemorabo misstänks ha sålt hembränd sprit till ungdomar

Annons

Polisen misstänker att Hedemorabon sålt hembränd sprit till ungdomar under flera år. Men den planerade helgförsäljningen blev avbruten då polisen knackade på och tog hand om lagret.

En av polisens utredare berättar att man under en tid fått in tips om Hedemorabon, som är i 30-årsåldern, och dennes verksamhet. Det finns misstankar om att langningen också omfattat ungdomar.

I de första förhören erkände mannen att han sålt hembränd sprit. Men han nekade till att ha sålt till ungdomar under 18 år.

- Jag har sålt till personer som är 18 år och uppåt, har mannen berättat för polisen.

Men det är uppgifter som polisen nu ska granska. I utredningen ska utredarna också försöka kartlägga verksamheten. Framför allt handlar det om att försöka få klarhet i kundkretsen, omfattningen av försäljningen och hur länge den pågått.

- Vi har, under fler år, fått tips om att mannen har bedrivit försäljning av alkohol, säger polisens utredare. Därför känns det bra att vi kunnat stoppa verksamheten.

När polisen slog till mot Hedemorabons lägenhet hade mannen tagit emot en leverans på 27 liter hembränd sprit. Tanken var att det skulle blivit den gångna helgens försäljning.

Men varifrån Hedemorabon köpt spriten vägrar han att berätta för polisen.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons