Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- Hedemora var för litet

Annons

Katarina Björk bor i en lägenhet på Högalidsgatan tillsammans med kompisen Sara Nordlander. De gick på lärarhögskolan tillsammans. Katarina jobbar i dag som förskollärare. Sedan i december är hon tillsammans med Magnus Hansson. De gick i samma klass på Vasaskolan Men fram till i höstas hade de inte träffats sedan de gick ut nian. Men så av en slump möttes de på en fest. Efter den stötte de på varandra här och där på olika platser i Stockholm.

Vem var din bästa kompis och har ni fortfarande kontakt ?

- Det var nog Johanna Carlgren. Vi bor grannar i Stockholm. Jag fick SMS från henne i dag. Fast vi träffas inte så ofta trots att vi bor så nära. Ibland går vi på fester tillsammans. Vi håller mest kontakt via telefon.

Vad minns du från tiden på Vasaskolan ?

- Jag minns att jag tyckte om att gå till skolan. Det var kul att träffa alla kompisar. Det var helt okej lärare också, nu när man tänker efter såhär i efterhand, fast de tyckte man ju inte då.

Vad hade du för drömmar och planer inför framtiden ?

- Jag tänkte inte så mycket på vad jag skulle jobba med. Men jag var helt övertygad om att jag skulle få barn när jag var 20 år.

Blev det som du hade tänkt dig?

- Jag har fortfarande inga barn men vill gärna ha. Anledning är att jag inte haft någon karl.

Dåvarande fritidsintressen?

- Jag spelade volleyboll.

...och i dag ?

- Tyvärr spelar jag inte volleyboll längre. Jag lyssnar på musik och umgås med kompisar.

Hur var din syn på Hedemora - har den förändrats?

- Jag tyckte nog att Hedemora var för litet. Jag ville till någonting större. Uppväxten i Hedemora har varit fantastisk. Jag är en sådan där som alltid har sagt att mina barn ska växa upp i Dalarna. Men Hedemora blir det nog inte igen. Leksand kanske, min syster bor där med sin familj.

Vad har du gjort sedan du gick ut nian?

- Jag flyttade till Borlänge när jag började gymnasiet. Jag gick tvåårig beklädnadsteknisk linje, man sydde och ritade mönster och sådant. 1993 flyttade jag till Stockholm. Där emellan hade jag bland annat ungdomspraktik på en förskola. I Stockholm jobbade jag som barnflicka flera år och gick ett år på Komvux. 1997 började jag lärarhögskolan och var klar 2000, efter det har jag jobbat som förskollärare.

Vad gör du om 15 år ?

- Oj, när jag är 46 år alltså. Jag har förhoppningsvis man och barn och hus, var vet jag inte. Om jag fortfarande tycker att det är kul att jobba som förskollärare så gör jag det. Annars jobbar jag i vilket fall som helst med någonting som har med människor att göra. Men jag trivs bra med att jobba som förskollärare så jag gör nog det.

KARIN FRIMODIG

Mer läsning

Annons