Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedemora spar kortsiktigt

Annons

Har ni ungdomar som går ut nian eller första året på gymnasiet fått vetskap om att kommunen inte kommer att erbjuda sommararbete denna sommar? Detta beslut har en negativ effekt för många kommunmedborgare.
Ungdomarna går miste om välbehövliga pengar, studiemedel betalas ju som bekant inte ut under juli och augusti. Arbetet under sommaren gav också många ungdomar en inblick i arbetslivet, viktig erfarenhet inför kommande studieval och inte minst en meningsfull sysselsättning. Vård och omsorg har haft stor glädje av dessa ungdomar. De har bidragit till att gamla människor på våra särskilda boenden fått sällskap på promenader och olika aktiviteter.
Under flera år har olika föreningar anordnat aktiviteter för barn, till exempel fotbolls-, handbolls- och orienteringsskola. Detta har varit möjligt på grund av ideella insatser och dessa duktiga, sommararbetande ungdomar. När nu kommunen inte kommer att betala, det har rört sig om 30 kronor per timme, är det inte säkert att dessa mycket efterlängtade aktiviteter går att genomföra. Föreningarna har i dag en mycket ansträngd ekonomi.
De flesta grannkommuner kommer att betala sommararbetande ungdomar denna sommar, men inte Hedemora. Fick inte kommunerna pengar för att kunna betala sommararbeten?
Vill det sig illa kommer detta beslut också att innebära att ungdomar som saknar sysselsättning och pengar driver runt på stan under kvällar och nätter.

OROLIG VUXEN

Mer läsning

Annons