Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haverikommission för sjukvården!

Annons

Allt fler felbehandlingar blir resultatet av nedläggningarna i vården.

Samtliga landstingspartier utom moderaterna, folkpartiet, miljöpartiet och centern vill nu delvis stänga akutmottagningar, vilket vi aldrig kommer att kunna godta.

Vi kräver en haverikommission för sjukvården.

Det skadas många fler inom vården än exempelvis inom flyget. Enligt en försiktig uppgift upptas redan var tionde sjukhussäng av en patient som ligger där på grund av biverkningar från felaktig behandling och medicinering.

Liv äventyras med nattstängda akuter i Ludvika och Avesta! De ledande landstingspolitikernas tal om att vården kommer att bli bra även med de nya nedskärningarna kan vi bara kommentera med visdomsordet "man kan inte både äta kakan och ha den kvar!"

Enligt nyhetsinslag har landstingsrådet Alf Johansson (s) ytterst ansvarslöst drivit upphävandet av det lönetillägg som intensivvårdssjuksköterskorna i Falun haft, varpå nästan alla sagt upp sig. Samtidigt tillsätter man nya chefer på löpande band med löner i 60 000 kronorsklassen.

Vi i Dalarnas sjukvårdsparti anser därför att alla sjukhus i Dalarna, i Ludvika, Avesta, Mora och Falun ska ges egna intensivvårdsavdelningar. Vi står fast vid vårt mål om att skapa riktiga akutsjuhus med medicin- och kirurgakut i Mora, Avesta och Ludvika.

Vi står fast vid vårt program. Sverige är ett rikt land, vi har råd med betydligt bättre vård än i dag.

LILLY GRANBERG,DALARNAS SJUKVÅRDSPARTI, INGVAR "NILLE" NIILIMAA,MORAPARTIET, INGA-LIS ERIKSSON, FRIHETLIGA KOMMUNALFOLKET

Mer läsning

Annons