Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häst utsatt för övergrepp

Annons

Det fridfulla sommarbetet i Vika slutade i tragedi för hästen Knådan. För drygt två veckor sedan upptäcktes att hennes könsorgan var sönderskuret och blödde kraftigt.

Allt tyder på att hästen utsatts för grovt sexuellt våld från en människa.

Hästen Knådan har gått på bete i Dalviksberg i Vika under sommaren. Varje dag har någon av varit och tittat till hästarna.

På söndagen ringde en av de andra hästägarna till Eva Löfgren och berättade att Knådan blivit illa tilltygad.

Någon hade fört in ett okänt föremål i vaginan. Blygdläppen är så illa skadad att den gått mitt itu och dessutom har stoet fått invärtes skador. Veterinären kunde sy ihop det yttre, men åt det inre går det inte att göra något. Skadan kan bli större om man försöker, anser veterinären.

- Hon har ett hål där hon inte ska ha hål. Det har stuckits in något från sidan, in i könsorganet. Men hålets vinkel är fel, så finns det nåt där inne så kommer det inte ut. Vi får se om det blir komplikationer.

Hon har letat naturliga förklaringar. Men efter att ha sökt igenom hela hagen, på jakt efter en plats där hästen kan ha skadat sig, så har hon gett med sig för tanken på att en människa har förgripit sig på hennes häst.

Knådan är inte den enda hästen i Dalarna som råkat ut för illdåd den senaste tiden. Bara för några dagar sedan drabbades en häst i Särna på liknande sätt.

Hon vill nu varna andra hästägare och göra dem uppmärksamma på vad som kan hända.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons