Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harry Potter tre-i-topp bland Malungsbarn

Annons

Trots att det varit ganska stora inskränkningar under förra året när det gäller öppethållandet i vissa bibliotekslokaler har ändå utlåningen ökat, om än marginellt.

Biblioteket i Malung installerade ett nytt datasystem och hade stängt under tolv dagar. Biblioteket vid Ungärde skola var stängt hela förra året på grund av ombyggnad av skolan efter mögelskador.

- Just dessa stängningar var förmodligen orsaken till att utlåningen bara ökade med 145 böcker eller andra media, säger kulturchef Margaretha Hedblom.

Den sammanlagda utlåningen under förra året var 103 171. Antalet besökare var 3 905 personer färre, 101 537. Siffran gäller enbart kommunbiblioteket i Malung som är det enda stället med besöksräknare. Det genomsnittliga antalet besökare under de dagar man haft öppet har varit 350.

Antalet lån per kommuninvånare är i Malung 10,4. Det placerar Malung ganska högt i länet.

Alla utom ett av de fäbodbiblioteken som den legendariske bibliotekschefen Karl Bolay startade under 1950-talet har upphört - fäbodbiblioteket vid Kinnvallsjösätra hos Maria Halvarsson. Det finns ett stort antal utlångssfilialer från Sörsjön i norr till Tyngsjö i söder.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons