Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härligt galet från Empire Dogs

Annons

Härligt galen show bjöd Empire Dogs Hedemoraborna på under torsdagskvällens sista konsert. Bandet som benämnts som Sveriges bästa live-band, stod upp för sitt rykte. Det enda som fattades var en större publik.

- Jag har hört att det bor 15 000 människor i Hedemora, är ni här allihopa, skrek sångaren i The Empire Dogs.

Han hade nog hoppats på en större uppslutning än den lilla grupp ungdomar som stod i en rad intill kravallstaketet. Trots den tunna publiken var det fullt ös från bandets samtliga medlemmar uppe på scen. Sångaren iklädd vit kostym och rött linne höll i showen. Myten om tamburinen som ett instrument för doatjejer längst bak på scenen tog han snabbt död på då han flängde runt som en kung stilandes med instrumentet.

- Skaka era små rumpor medan ni kan, i morgon är ni för gamla, skanderade han ut över publiken.

Under en av låtarna uppmanade han alla som inte kysst någon under sommaren att göra det. Låten hade tidigare skapat masshångel under en konsert i Borlänge och sångaren hoppades på samma effekt under Daldansen. Men i Hedemora var publiken mer återhållsam, några försiktiga kramar var det närmaste musikerna kunde locka fram hos publiken i fysisk väg, som i alla fall artigt sjöng med i sista låten.

KARIN FRIMODIG

Mer läsning

Annons