Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härlig skridskofest på Ösjön

Annons

Hårt arbete och lite sömn var det som räddade World Grand Prix Marathon. Omfattande arbets- insatser resulterade i en riktigt fin bana och därmed goda villkor för de tävlande. Detta under såväl fredagens träningstävling över 80 kilometer för herrar och 60 kilometer för damer som det stora loppet på lördagen.

- Bättre än så här kan man inte få. I varje fall inte med de villkor vi haft, konstaterade på lördagen en nöjd Christer Björklund.

Han kunde då titta ut över den bana han och medarbetarna från Ornäs IK räddat med många timmars arbete och lite nattsömn.

- Kan vi genomföra det så här bra kanske vi får tävlingen fler gånger. Det är vad vi hoppas på, framhöll Christer Björklund.

Arrangörerna för loppet delar Christers förhoppning och det blir snart utvärdering och beslut om framtiden.

Grand Prix-tävlingen på Ösjön har bevakats av flera holländska tv-kanaler. Innan det stod klart att lördagens tävling kunde gen-omföras har osäkerheten kring is och väderförhållandena på plats säkert upplevts som en riktig rysare.

Tävlingen följdes på plats av de verkliga entusiasterna. För dem blev det, trots att det var lite småruggigt på lördagen, en högtidsstund. Och visst imponerade åkarna av världsklass!

Tävlingen fick på lördagskvällen en festlig avslutning med prisutdelning och bankett på Stora Björn.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons