Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårdare tag mot buset under Classic car week

Annons

Årets Classic car week är över. De olika arrangemangen lockade enligt arrangören cirka 300 000 betalande.

- I det stora hela har detta varit en stor framgång. Vi räknar med att bilveckan drar hit 20 000 till 25 000 heltidsboende bilturister under åtta dygn. Det är blir stora pengar som gästerna lägger ned på sitt intresse i kommunen. Det i sin tur betyder mycket för ekonomin i kommunen, säger han.

Mot den bakgrunden är Roland Pettersson bekymrad.

- Polisen måste komma till rätta med buslivet på kvällarna. Trafiken på riksvägen måste flyta. Rättvikare och gästande turister måste kunna få lugna nätter, säger han.

Pettersson recept är ett aktivare polisarbete.

- Rensa OK-plattan och riksvägen från buset och terrorisera "svansen". Bötfäll direkt på ett tidigt stadium. Ge böter för burn outs, nedskräpning, alkoholförtäring och straffa dem som åker bil livsfarligt på motorhuvar och bagageluckor. Om det kostar en bilist 800 kronor för att göra ett fel så upprepas inte det tilltaget under den kvällen. Det är viktigt att buset inte får fäste. Det kan hota hela arrangemangets framtid. Vi kan inte tilllåta dem att komma hit och förstöra vår bilfest, säger han.

Classic car week menar att polisen gjorde ett bra jobb inledningsvis under måndagen. Då bötfällde de poliser som fanns på plats ett flertal personer. Men under veckan blev det sämre, med undantag av fredagen.

- Under lördagen ordnade regnet ordningen. I övrigt var det alltför slappt. Vi ska ha ett möte med polisen. Då ska vi försöka få dem att satsa mer till nästa år. Vårt önskemål är minst 15 poliser - ett antal de brukar få ihop vid elitmatcher i hockey.

- Det borde gå att ordna även under Classic car week, säger Roland Pettersson.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons