Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårda bud med gröna vintrar

Annons

- Vi har det tufft, vi är väldigt väderberoende i den här branschen, erkänner Hans-Olof Pettersson, butikschef på Intersport.

- Vi förlorar minst en miljon kronor i omsättning om vädret fortsätter som hittills, för branschen totalt i Falun handlar det om flera miljoner, säger Hans-Olof Pettersson.

Framför allt är det skidutrustning, men även skridsko-försäljningen står mer eller mindre stilla i dessa tider.

- Visst säljer vi en del vinterutrustning, framför allt nu i jul-klappstider, men det är inte alls i samma omfattning som tidigare.

- Förr vågade folk köpa skidor tidigt på säsongen i vetskap om att det blir en vinter. Men efter de senaste årens milda och snöfattiga vintrar är folk mer försiktiga.

Sportbranschen tvingas att leva lite i nuet. Man vågar inte längre ha för stora vintersportlager. Så har det sett ut de senaste årens vintrar.

- Det är dyrbart att ha stort lager, skulle det mot förmodan bli en snörik vinter, då får vi problem åt andra hållet, då blir det svårt att få tag på skidor, suckar Hans-Olof Pettersson.

Hans-Olof hoppas förstås på en snörik och kall vinter, för det finns vintersporter som trots allt går framåt.

- Långfärdsåkning på skridskor ökar allt mer, så vi får hoppas att isarna lägger sig snart, även stavgång ökar kraftigt, så det finns trots allt lite ljus i mörkret, även om sportbranschen har det tufft just nu, säger Hans-Olof Pettersson.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons