Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här vill HSB bygga

Annons

- Det stämmer att vi uttalat ett intresse om att få bygga på den aktuella platsen, säger Leif Jonsson, HSB Dalarna.

Han säger att bilden av bostadsrätter förbättrats och det finns åter både efterfrågan och avsättningsmöjligheter för objekten, vilket motiverar nyproduktion.

Det är dock dyrt att bygga idag och Leif Jonsson säger att produktionskostnaden kan förväntas ligga mellan 17 000 och 20 000 kronor per kvadratmeter.

- Insatserna kommer att hamna på runt 600 000 upp till en miljon kronor för objekten, säger han.

Under förutsättning att planarbetet forceras är HSB Dalarna redo att starta byggnadsarbetena vid Valhallavägen under 2005.

På det aktuella markområdet finns för närvarande ett gammalt dagis och den byggnaden kommer att rivas för att ge plats för den aktuella exploateringen.

Leif Jonsson har konstaterat att Mora såväl som Leksand är orter som brottas med brist på bostäder.

Allmännyttan i Mora, Mora-strand AB, har inte byggt nya lägenheter sedan 1990 då Hindriksheden i Mora-Noret producerades.

- Det är inte aktuellt för oss att bygga nu heller, säger Lars-Gunnar Holmberg, Morastrands vd, och anger den aktuella tillgången på lediga bostäder i allmännyttan tisdagen den 17 augusti:

- Vi har tre lediga lägenheter att erbjuda och det är ju en tillfredsställande situation för oss som bostadsbolag. Det här gynnar även våra hyresgäster genom att resultatet vid den senaste hyresförhandlingen blev en höjning med blott 1,5 procent.

Lars-Gunnar Holmberg har däremot ingenting emot att HSB Dalarna har planer på att berika Mora med ytterligare bostäder.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons