Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här stämde det mesta

Annons

Fler och fler musiker letar sig varje år till den lilla Jägrastämman. 63 husvagnar stod parkerade vid bystugan; det är en ökning mot

i fjol med närmare tjoget.

Och det var ett slipat startfält från när och fjärran som mönstrades i helgen. Bland musikerna hittades bland andra Malungs Accordions, Malungs dragspelsklubb, Skinnspink, Jonny Forsman, Kjell Thiger, Degerforsarna, Sunne-Gräsmarks dragspelsklubb, Tällbergs Janton, Alftatrion Margit, Bengt och Sivert, Britt Johansson, Roy Enger med vänner, Glomdalens TK och Finnskogsbälgarna.

Gänget var en god garant för att skicklig tonkonst levererades i såväl rena scenuppträdanden som till danspubliken. Och den sistnämnda var också den av större numerär än tidigare år; det var bitvis rätt knökat på dansgolvet.

- Det var fullt med danspublik både fredag och lördag, berättar arrangörsledets Dan Ingvarsson.

Den torsdagssupé som infördes för tre år sedan har nu blivit en populär tradition. Det var tänkt som ett engångs jubileumsevenemang men blev så lyckat att en fortsättning var given. Och i år var det omkring 140 personer som bänkat sig i Jägra bystuga.

- Supékvällen har gjort succé, konstaterar Dan Ingvarsson.

Överlag en hellyckad stämma alltså och även om det finns vissa expansionsmöjligheter så siktar inte Jägrafolket på att växa sig alltför stor.

- Jägrastämman ska vara en liten gemytlig stämma där alla trivs, fastslår Dan Ingvarsson.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons