Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här spirar nationalism och konspirationer

Annons

Sd tar avstånd från rasism. Främlingsfientligheten bygger på antagandet att många kulturer i ett land är av ondo. Sd anser att alla människor har lika värde men vill bara "slå vakt om alla svenskars lika värde". "Svensk är den som andra svenskar uppfattar som svensk", står det i partiprogrammet.

KONSPIRATION

OCH POPULISM:

Folkhemmet var en idyll men går mot att bli "ett splittrat våldssamhälle". Dagens samhällssystem uppmanar till "parasiterande, fiffel och överbyråkrati". Etik och moral är i upplösning vilket lett till "hög brottslighet, skilsmässor, splittrade hem, aborter och en låg svensk nativitet". Media konspirerar mot nationalister.

Arbetsplikt införs för att få socialbidrag. Pensionsåldern sänks till 60 år. Ökad skatt på Porschar samt varor och tjänster "som skapar ett osunt livsmönster". Skattebefrielse för baslivsmedel. Rättsväsende och kriminalvård bör återgå till 1864 års strafflag. Straffarbete, lämpligen med Inlandsbanan, återinförs. Inlåsning resten av livet för den som begått tre grova brott. Disciplinen skärps i skolan.

ANTIGLOBALISM:

Nej till frihandel. EU hotar freden. Sverige bör lämna EU, införa tullar och producera all krigsmateriel, vissa livsmedel och kläder. Icke-svenskar måste ha förvärvstillstånd för skogs- och jordbruksfastigheter. Sverige bör lämna FN om inte FN:s flyktingpolitik ändras.

EKONOMISKA TVÅNGSÅTGÄRDER:

Införande av tullar och/eller importrestriktioner. Kommunfullmäktige fråntas rätten att besluta om skattesats i kommunen - staten ska fördela pengarna istället. Skatter som leder till "decentralisering av näringslivet samt ökat delägande och inflytande i storföretagen" införs. Ägandet av media regleras. Ägandet av banker och försäkringsbolag nationaliseras till Sverige. Andra "nyckel-industrier" bör behållas "i svensk ägo". En lönetrappa där lönen ökar "i takt med erfarenhet och ålder" införs. En riksmedlarmyndighet får rätt att delta i löneförhandlingarna, eftersom det i löneutvecklingen "behövs en starkare statsmakt". Förbud att fritt köpa och sälja bostäder införs. Staten ska betala samma folkpension till alla pensionärer (utgifterna bör öka).

KVINNOFRÅGOR:

Abort efter 12:e veckan förbjuds, om inte "medicinska skäl för abort föreligger". Kvinnor bör tränas i totalförsvaret och få frivilliga krigsbefattningar. Porr- och sexklubbar förbjuds. Knarkande gatuprostituerade tvångsvårdas.

PARBILDNING OCH FAMILJ:

Avskaffade pappamånader. Föräldrapenning som gör att föräldrarna kan "ta hand om sina egna barn fram till skolstarten". Förbud mot registrerade partnerskap för homosexuella. "Homosexuella par och polygama familjer ska inte få adoptera barn". Homosexuella par fråntas arvsrätt. Media bör sluta förhärliga en homosexuell livsstil - det är osunt. Utomeuropeiska adoptioner förbjuds. "Nationell adoption" uppmuntras.

KULTURPOLITIK:

"Skräpkultur" från USA är av ondo. Hembygdskunskapen i skolorna förstärks. Hembygdsföreningar får ökat stöd. Statliga folkdanslag införs. Ålderdomliga svenska och fornnordiska ord återinförs via skolundervisning. Fler statyer av Karl XII och andra hjältar uppförs på offentliga platser. Dagisbarn får undervisning om Sveriges historia och natur.

FRÄMLINGS- FIENTLIGHET:

Genomsyrar samtliga programpunkter i politiken. Fredlig ekonomisk och social utveckling i Sverige fram till 1960-talet berodde på liten invandring. Invandrare bör förmås flytta tillbaka till sina hemländer. Förbud för medborgare i andra länder att rösta i val i Sverige införs. Moskéer och minareter förbjuds. Religionen islam har politiska och sociala ambitioner i Sverige. Bara den utomnordiske invandrare som kan svenska och den svenska historien får bli medborgare, och då efter att ha bott här i minst tio år. Kosher och halal-slaktat kött förbjuds. Hemspråksundervisning dras in.

Mer läsning

Annons