Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här ska firas med hö

Annons

Efter att ha fått ett investeringsbidrag från Gagnefs kommun drog arbetet igång med att bygga om gamla gäststallet till ett permanent stall. Gäststallet användes då och då vid tävlingar och träningar men ska från och med i vinter rymma nio stycken privata hästar på heltid.

Efterfrågan på stallplatser är stor eftersom många hästägare vill ha tillgång till både klubbens ridhus och de gästtränare som håller kurser i hopp och dressyr.

Stallet byggs av ideella krafter. För att hyreskostnaden ska bli så låg som möjligt kan hästägarna själva vara med och bygga. De får då en reducerad månadskostnad. Kommunens bidrag används till byggmaterial, bland annat isolering.

- Den värme hästarna själva avger räcker till för att hålla en innetemperatur på åtta, tio plusgrader under vintern. Det är lagom för en häst och någon annan värme behövs inte, säger ridinstruktören Anna Karin Ossendal.

Nu är sex av nio boxar klara och ett par hästar har flyttat in. Fler kommer när sommarbetet är över. För hyrespengarna får hästen helpension med skötsel och foder. Anna Karin Ossendal berättar att det givetvis blir inflyttningsfest med morötter och hö.

KARIN PAULSSON

Mer läsning

Annons