Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här rasar den nya innebandyhallen

Annons

Klockan var ungefär 16.15 på måndagseftermiddagen när fyra takstolar av stål störtade ner mot betonggrunden med en rejäl smäll.

Flera personer på området mellan Lugnets idrottshall och ishockeyhallen blev vittnen till händelsen. Team Faluns u14-lag i ishockey tränade på utomhusrinken intill, och såg det dramatiska raset på mycket nära håll.

- De ramlade som dominobrickor, säger en av killarna som hänger vid sargkanten och tittar på förödelsen.

De sju-åtta personer som var på byggarbetsplatsen för att montera upp de sista takstolarna såg att pelarna började ge vika, och kunde sätta sig i säkerhet före raset.

- Det är ju lite ostadigt innan man får taket på plats, konstaterar en av dem, när Falu-Kuriren kommer till olycksplatsen.

På betonggrunden ligger de fyra takstolarna. De väger tio ton styck.

Stålpelarna som skulle hålla dem uppe är böjda och har av tyngden i fallet brutits upp ur grunden.

Men hur det kunde hända, det vill ingen spekulera i än.

- Vi säkrar arbetsplatsen nu och tar ner de två återstående takstolarna. Utredningen av vad som hänt börjar i morgon bitti (läs i dag), säger Bo Olsson, byggansvarig inom Byggpartner.

Under tisdagen ska det material som rasat till marken besiktigas, för att se vad som kan användas och vad som måste skrotas.

Enligt planeringen ska innebandyhallen vara klar att tas i bruk den 10 januari 2005.

Blir bygget försenat nu?

- Det blir det. Men jag kan inte säga hur mycket. Det som känns viktigast nu är att ingen kom till skada, säger Bo Olsson.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons