Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här poströstar du

Annons

- Antalet ställen där man kan poströsta blir ungefär lika många i höstens val, som de varit tidigare. Och i stort sett handlar det om samma ställen som vid valet 1998, säger Magnus Österdahl, rörelsechef för den postregion som Falun tillhör.

Den allmänna principen är att det ska gå att poströsta i Postcenter och på serviceställen som har kassaservice. En orange hand visar vägen till poströstningslokalerna.

- Dessutom fungerar alla våra 2 700 lantbrevbärare som bud. Bor man på landsbygden kan man därför rösta via sin lantbrevbärare, säger

Postens informationsdirektör Inger Holmström.

Poströsta kan man göra mellan den 28 augusti och den 15 september i år. Röstkort och giltig id-handling måste man ha med sig.

Ungefär en tredjedel av rösterna under de tre senaste valen har lämnats som poströster. Posten har skött om den förtida röstningen sedan 1942.

I poströstninglokalen finns partivalsedlar (valsedlar utan kandidatnamn) för socialdemokraterna, centerpartiet, folkpartiet, kristdemokraterna, miljöpartiet de gröna, moderata samlingspartiet, vänsterpartiet, ny demokrati och SPI - Sveriges pensionärers intresseparti.

Dessutom finns blanka valsedlar. Där finns också valkuvert, kuvert för budröstning och information om hur man gör för att budrösta.

Alla partier får dessutom själva lägga ut sina namnvalsedlar (valsedlar med kandidatnamn) på posten.

INGER WALLIN

Mer läsning

Annons