Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har min stolthet kvar

Annons

Det var nog i grevens tid liberalen Janne Josefsson gjorde programmet om vänsterpartiet, Lars Ohly och kommunismen. Om inte detta program hade kommit, eller kanske rättare sagt den efterföljande opinionsundersökningen hade jag deklarerat att jag tänker återkomma till politiken. Nu kan nog mina nära och kära andas ut. Det måste till ett veritabelt under för att jag ska komma tillbaka och jag tror inte på under.

Lars Ohly är definitivt ingen kommunist. Det kan jag gå i god för. Däremot är undertecknad tveklöst en kommunist.

Jag var med på vpk:s sista kongress våren 1990 när partiet bytte namn. Partiet bytte namn dag ett och då tog jag det första bästa tåget hem till Ludvika. Vid den tidpunkten var jag ersättare i riksdagen och hade tunga uppdrag i Ludvika kommun. Jag förlorade allt, men jag har min stolthet kvar. Den kan ingen ta ifrån mig.

Nu kom SCB:s senaste väljarbarometer som klart visar att vänsterpartiet tappar röster på grund av debatten om kommunismen. Det är lika svårt för mig att med den röda fanan komma in i en parlamentarisk församling som för en krokodil att ta sig upp på Mount Everests topp. Jag har också lärt mig att det kommer att bli svårare för alla svaga i det svenska samhället, speciellt för den miljon svenskar som står utanför den ordinarie arbetsmarknaden. Tyvärr gäller nog i dag devisen sköt dig själv och skit i andra.

Jag längtar mer än någonsin till mitt älskade Lorraine. Norge är till och med ännu sämre än Sverige så Norge är inget alternativ. Det är France som gäller.

BIRGER HANSSON

Mer läsning

Annons