Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här lever båtintresset

Annons

Därmed är Håkanssons uttalande, i samband med invigningen 2005, hur aktuellt som helst.

- Det är Siljansområdets modernaste och mest kompletta båthamn.

Med knappa 100 medlemmar i ryggen ser han fram mot årets etapp i hamnprojektet. Gästhamnen ska utökas med en 30 meter lång brygga. En drygt 100 meter lång inseglingsränna ska muddras fram till hamnen. Dessutom ska befintlig hamn grävas ur för att förbättra vattendjupet.

- Vi kommer också att satsa på brygginvesteringar.

Lägg därtill färdigställande av 18 nya förtöjningsbommar. Efter det kan Insjöns båtklubb stoltsera med en båthamn av yppersta klass och att det fleråriga hamnprojektet verkligen är i hamn.

Är båtintresset så stort i Insjön?

- Det är ett stort båtintresse i hela Siljansbygden. Vi har mycket besök av båtfolk här. Mer än förväntat. Inte minst från Mora-trakten.

Med en hamn full av bekvämligheter hoppas Tomas Håkansson och hans båtfolk att hamnmarkeringen på sjökortet ska vara en självklarhet.

- Vi i Insjöns BK ska spela kvar i högsta båtserien.

300 000 kronor kostar den senaste satsningen. Pengar som inte kostar båtfolk eller båtklubb ett öre. Här handlar det om bidrag- och sponsorspengar. Vissa arbetsinsatser står dock medlemmarna för.

Tomas Håkansson drömmer sig en gnutta framåt i tiden. Först årsmötet i nästa månad. Sedan väntar härliga maj och starten av årets båtsäsong.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons