Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här lever barnen farligt

Annons

Vid Bullergårdens förskola går det ibland för snabbt för bilister. Inte alla respekterar hastighetsgränsen och tänker på att det finns barn i området.

Biträdande rektorn på Tjärna-skolan har därför skrivit till trafikutskottet och pekat på den oro som personal och föräldrar känner. Förslaget är att dagtid sänka den tillåtna hastigheten till 30 km/t. Ett annat alternativ kan vara farthinder.

Ärendet har även tidigare behandlats i trafikutskottet. Nu har en ny trafikmätning utförts utanför förskolan. Vägen trafikeras av 1 210 fordon per dygn, medelhastigheten är 46 kilometer i timmen. Snabbaste fordonet under mätperioden körde 97 km/t.

Politikerna tror inte att en 30-gräns skulle upplevas som motiverad, då föräldrar här följer barnen in i förskolan och att ett staket avgränsar förskolan från Betesgatan. Därför blir det nej till den önskade 30-gränsen.

När det gäller farthinder placeras Betesgatan in på tionde plats i den prioriteringslista kommunen har och som styr var hinder ska byggas. Vilket tyder på att det kommer att dröja innan något händer på den fronten.

Siv Wikström som jobbar på Bullergården bekräftar att många kör fort förbi förskolan:

- Polisen skulle få in mycket böter om de hade kontroll här.

Hon säger också att man saknar det övergångsställe som fanns tidigare, men som tagits bort.

- Det borde vara övergångsställen vid skolor och dagis. Att de tagit bort det är fel.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons