Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här krävs drogtest för ett jobb

Annons

Ica satsar och bygger ut lagret i Borlänge. Och alla som nyanställs drogtestas.

Ica-handlarna i Borlänge har under de senaste åren drogtestat alla som anställs. Här är drogtester inget nytt. Det tillämpas inom hela koncernen.

Framförallt är det säkerhetsskäl som ligger bakom beslutet. Det berättar lagerchef Staffan Hammarin. Lagerpersonal söks nu i samband med utbyggnaden av anläggningen. Alla som anställs måste vara drogtestade.

Testet sker vid företagshälsovården, utan kostnad för den enskilde, och provresultatet måste personen sedan ha med sig till företaget.

- Alla verkar acceptera det här och tycker att det är bra. Man framför upp till 3,5 ton tunga fordon, säger Staffan Hammarin.

Jan-Olov Lundholm är ordförande i Handels lokala klubb, med cirka 150 medlemmar. Han accepterar testerna och tycker att de är bra, med tanke på säkerheten.

- Jag har lyssnat med nyanställda och de säger "varför inte"? Vi har mycket truckkörning och tunga lyft. Det är rusningstrafik hela tiden.

Jan-Olov Lundholm pekar på att inga tester görs på anställd personal, annat än om det förekommer misstanke och i vissa fall i rehabiliterande syfte. Men förutom lagerpersonal testat även alla tjänstemän innan de anställs:

- Ja, annars hade vi aldrig gått med på det här vid förhandlingarna. Det vore fel att bara peka ut en grupp. Det ska gälla alla, säger Lundholm.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons