Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kommer (cykel)styret!

Annons

Britt Marinder, tekniska nämndens ordförande, såg till att deltagarna fick på sig den obligatoriska hjälmen och någon påpekade, måttligt taktfullt, att det kanske var i senaste laget för en och annan av fullmäktigeledamöterna att skydda sig mot slag mot huvudet.

Fullmäktigefolket visade sig vara ett cykelburet folk. Ingen enda av de lånehojar som erbjöds behövdes ta i anspråk. Samtliga deltagare förfogade över egna transportmedel.

Det var ett laddat gäng som mötte upp vid Skuthamn, beslutssugna och nyfikna på all info om tekniska nämndens verksamhet som de bestods efter vägen.

Nere vid reningsverket i Sörvik, till exempel, bjöds det kaffe och bullar stora som kvarnhjul samt information av Stefan Andersson som också passade på att - lagom försynt - komma med en protest över de besparingar fastighetskontoret förväntas åstadkomma mitt i en verklighet när skadegörelse är kostsam verklighet.

- Mycket av det som tynger vår budget är av den sort som vi inte kan påverka, sa han och nämnde minussiffror som fick en och annan hjälmbärare cyklist att citera Hasse Alfredsons revygubbe:

- Det var det jäääää. Det hade jag ingen aaaning om!

Britt Marinder menade att det här är ett bra sätt att presentera verksamheten och samtidigt visa upp den fina cykelbanan.

- Folk som kommer till Ludvika talar lyriskt om våra cykelbanor, säger hon och i bakgrunden nickar Folke Thelin instämmande lutad mot sin blåblänkande femtioårspresent, som kan vägen Lekomberg - Ludvika lika bra som husse.

När det här skrivs är det inte bekant hur fullmäktigesammanträdet på Brunnsvik, senare på eftermiddagen, avlöpte men stämningen var god så sent som vid reningsverket.

Med de (cykel)styrandes hjälp är Ludvika definitivt på väg att bli en cykelstad, vilket bara är i sin ordning i en bygd där alla hälsar varandra med "Hoj!"...

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons