Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kan det hetta till

Annons

Enligt Bo Persson är det relativt ovanligt att det blir slagsmål inne på länets krogar. Bråk uppstår oftare vid insläppet eller på centralt belägna gator.

Vanligast är det att personer drabbar samman utanför nattöppna matställen.
– I Falun är det utanför Mc Donald´s och i Borlänge är det Centrumgrillen som gäller. Där samlas man när krogen har stängt, säger Bo Persson.

Holmgatan, Åsgatan, Falugatan och Stora torget. Det är adresser som polisen i Falun ofta åker ut till på helgkvällar och -nätter.

När det gäller stök inne på näringsställen nämns Palatset med jämna mellanrum. Enligt närpolischef Peter Karlsson kan det, till viss del, förklaras med krogens låga åldersgräns.
– De släpper in 18-åringar och det blir lite av en annan mognadsnivå där då. Men det bråkas ju på krogar med äldre gäster också, säger Peter Karlsson.

I Borlänge är det Stationsgatan och Borganäsvägen som toppar listan under helgerna. Enligt Stig Hallin, biträdande övervakningschef, är det framför allt väder och vind som påverkar hur stökigt det är på stan.
– Även om det är semestertider försöker vi ha två patruller på stan under helgerna, säger Stig Hallin.

Under juni och hittills i juli har det anmälts över 100 misshandelsfall i Falun och Borlänge. Av dessa har lite mindre än hälften skett på adresser i centrum.
– Nio av tio misshandelsfall är alkoholrelaterade, säger presstalesman Bo Persson.
Slagskämparna är för det mesta unga killar.

– De flesta är kända av polisen, vi har sett dem i samband med annan brottslighet, till exempel stöld och narkotika.

MARIA BIAMONT

Mer läsning

Annons