Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kan bli idrottshall

Annons

- Inom två-tre år måste vi minska antalet tomma lägenheter. Antingen genom rivning eller att lägenheterna kan utnyttjas på annat sätt, säger Malunghems vd Göran Rogström.

Malungshem arbetar nu med en plan på att kommunen ska bygga en ny idrottshall i kvarteret Fällen. Den frågan har blivit högaktuell sedan gymnastiksalen vid Blomsterbäckens skola, som ligger i grannskapet, förstördes vid en brand tidigare i somras.

Kommunledningen har hittills varit inne på att bygga upp skolans gymnastikhall med försäkringspengarna. Men det finns också en falang som tycker att kommunen borde ta det här tillfället och göra en riktig och fullstor idrottshall som i många år stått på önskelistan i Malung.

- För Malungshem och därmed för kommunen är det här en möjlighet. Vi skulle kunna bli av med 30-talet lägenheter i anslutning till en ny idrottshall i Fällen. Det skulle kännas bättre än att riva hyreshus, menar Rogström.

En kostnadsutredning är på gång. Malungshem har gjort studiebesök i Storfors där man byggt en idrottshall enligt samma intentioner, att utnyttja tomma hyreshus.

I kvarteret Fällen finns fyra huskroppar som är byggda i u-form. Tanken är ett av dessa fyra u-hus kan byggas om till idrottsanläggning. Själva idrottshallen nybyggs då på gården inne i u:et. Nuvarande lägenheter kring hallen får bli omklädningsrum och utrymmen som behövs i en idrottshall och andra lokaler som kan passa in.

Kommunledningen har hittills ställt sig tveksam till tanken på en ny idrottshall i Fällen. Frågan anses som politiskt svår på grund av att Sälen står före på turlistan när det gäller att få en idrottshall och kommunens ekonomi ger inte utrymme för några stora utsvävningar.

Å andra sidan finns också de som anser att det här är chansen att inom överskådlig tid få en idrottshall med fullstora planmått i Malung och att det vore dumt att på nytt bygga en för liten hall vid Blomsterbäcken.

I vågskålen ligger också de många tomma lägenheterna. Att riva hyreshus kostar pengar, till i stort sett ingen annan nytta än att på sikt minska Malungshems driftkostnader.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons