Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Här handlar det bara om valfläsk"

Annons

u Bopartiets Kurt Josefsson hävdar att gårdagens utspel från socialdemokraterna om ett äventyrsbad inte är annat än valfläsk.

Dagen innan hade s röstat nej till de borgerliga som ville sätta äventyrsbadet högst på investeringslistan.

- Men de var tvingade. Det ska nämligen byggas äventyrsbad i en rad kommuner, bland annat i Falun, säger Josefsson.

Kvällen innan socialdemokraternas utspel om äventyrsbad och utbyggnad av sporthallen hade kultur- och fritidsnämnden möte. Kultur- och fritidschef Tommy Sellstedt konstaterar att nämnden togs på sängen:

- Vi hade ju möte dagen innan och det här var inte nämnt med ett ord trots att vi prioriterade bland investeringarna. Det var en nyhet som stod i tidningarna, säger förvaltningschef Tommy Sellstedt.

Bopartiets Kurt Josefsson som säger sig tala för hela den borgerliga oppositionen i frågan är upprörd:

- Kvällen innan satt nämndordförande Ingvar Henriksson och sa nej till oss borgerliga som ville prioritera sporthallen i Ludvika med äventyrs- och familjebad. Vi och de borgerliga ville stryka glashuset på Folkets hus. Bion borde inte heller bli byggd av skattemedel, säger Josefsson.

- Det finns lokal expertis i form av simklubben och de är inte heller informerade. Ska vi bygga äventyrsbad är det minsta man kan begära att LSS får yttra sig. Allt tyder på ett hastverk, säger Josefsson som hävdar att simklubben i flera år önskat framföra synpunkter om badet.

- Det som nu hamnade på första sidan i båda tidningarna var en bit av det vi önskade men inte fick gehör för.

- För ett halvår sedan så sa också socialdemokraterna nej till att projektera ett äventyrsbad när vi behandlade budgeten, säger Josefsson.

- Jag tycker att det här är ren förolämpning mot väljarna. Måhända att det stått i sossarnas förra valprogram men här handlar det bara om valfläsk.

- Det är nämligen så att det handlar om en panikåtgärd. Falun ska göra på samma sätt och bygger äventyrsbad. När panik råder så är risken överhängande att man faller för ett företags locktoner och satsar på något halvdant och inte ett stort äventyrsbad för hela Dalarna som vi ville.

Josefsson påpekar att samma dag som s gick ut med sitt besked så hade Falu kommun tillkännagett att man vill bygga äventyrsbad och gym vid Lugnet. I Borlänge är man snart klar med att presentera hur grannkommunen finansierat sitt äventyrsbad.

- Nu planeras halvdana byggen också i Sandviken, Örebro, Sala med flera städer som konkurrerar om samma kunder. Jag tycker att det är en förolämpning mot väljarna att ena dagen säga nej och andra dagen försöka vinna röster.

- Det känns som om alla utspel nu fram till valet borde varudeklareras. Risken är nu stor att innehållet i utspelet inte blir så innehållsrikt när alla ska falla för samma företags locktoner om att få bygga och driva äventyrsbad runt om i Bergslagen, säger Kurt Josefsson.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons