Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här grundas sommarens glada krogliv

Annons

Kommunen äger fastigheten, men verksamheten ligger under fritidsbolaget som i sommar anlitar Pixxon Trading AB som entreprenör. Det vill säga herrarna bakom Trollet i Noppikoski och Orsa stadshotell.

Den som ska driva verksamheten är Pontus Bengtsson. Han står i dessa dagar mest på huvudet ner under bottenbjälklaget för att reparera fuktskadade golvbjälkar.

När golvet har fått sitt är det kökets tur. Det kök som förra året fick grava anmärkningar från miljö- och hälsoskyddsinspektoren.

- Jag river ut hela rasket, säger Pontus, det är ingenting att pruta på. Det ska bli bra både ur hygien- och arbetsmiljösynpunkt. Vi måste främst bli snabbare på att servera varma rätter och då måste arbetsplatsen vara rationell.

Pontus har stora planer för sommaren. Han ligger inne med en ansökan om att utöka uteserveringen. Han vill satsa ordenligt på lokal musik och på arrangemang kring traditionella svenska händelser, som sill och färskpotatis till midsommar, kräft- och surströmmingspremiär.

Vad som händer efter kommande sommar, är det ingen som vet ännu. Går planerna i lås, så ska en ny restaurangbyggnad stå klar till säsongen 2005 och då har ärevördiga Strandrestaurangen tjänat ut.

- Den är ordentligt sliten, säger kommunens fastighetsingenjör, Erik Jågas, som satsar 75 000 kronor på att få de värsta bristerna tillrättade.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons