Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har glömt utvandrarna

Annons

Asylsökande är människor som inte har något hem eller land. De har förlorat allting. De lider av svält och sjukdomar. De färdas på många olika sätt för att ta sig hit. De tar sig över berg och floder och hav.

De kan resa på öppet hav i kraftig sjögång utan riktiga kläder och flytvästar. De är inte rädda för något. De bryr sig inte om farorna. De riskerar allt för att få fred.

De flesta dör på vägen och kommer aldrig fram. De som kommer fram söker hjälp för att få sinnesfrid.

Den hjälp de får ska vara övergående, inte permanent.

Alla länder har haft, har eller kommer att få svårigheter och kan behöva hjälp. Under en period utvandrade svenskar från svåra förhållanden för att söka ett bättre liv i Amerika. En del länder är överens om att tillsammans ta ansvar för asylsökande, Sverige är ett av dem.

Till Sverige kommer många flyktingar från olika delar av världen De är i stort behov av stöd och hjälp från Migrationsverket, men vad händer?

Migrationsverket jagar de asylsökande som djur och regeringen i Sverige ser på.

Jag tror att de har glömt att utvandrarlandet har blivit ett invandrarland och de tycker att de inte behöver bry sig om asylsökande eller flyktingar. De behandla asylsökande sämre än djur. De bryr sig mer om sina hundar och katter.

HUSSIEN NUR MOHAMED

Mer läsning

Annons